Tel: +359882 285 230
Email: office@gamaterm.com
Сервиз за бойлеримонтаж на бойлериРемонт на бойлери

Сервиз за бойлери

Професионален сервиз за ремонт на бойлери в София отремонтира бойлери на място.

Read More

монтаж на бойлери

Профилактиката от оторизирани сервизи за ремонт и монтаж на бойлери.

Read More

Ремонт на бойлери

Извършваме професионален ремонт на електрически бойлери и газови бойлери.

Read More

Монтаж на бойлери

монтаж на бойлериМонтаж на бойлери (обемен, проточен или със серпентина) започва с прочитане на инструкцията за монтажа. Ако действието се пропусне и се пристъпи направо към работа, съществува опасност монтажа да не се получи качествено.

 Това ще доведе до неприятни последствия в процеса на експлоатацията на бойлера. Това са различни неприятни ефекти, като шум при загряване, различни видове течове от клапан, меки връзки, слаба токова отечка, падане на самият бойлер от планките за монтажа и редица други изненади.  Най-лошият вариант и експлозия.

Монтаж на бойлери – стъпки

 За да разберем как да монтираме правилно бойлера, ще се опитаме да обясним кое, как се монтира и за какво служи.

 Извършваме доставка и монтаж на бойлер Теси, Елдом, Атлантик, Дипломат, Шишков, Аристон, Тедан, Щиебел Елтром, Фламина.

Окачване на бойлер

 Важна част при монтаж на бойлери е окачването на бойлера на стената. Монтажа трябва да е здрав и стабилен, като се спазят всички изисквания. Използвайте дюбели и куки за монтаж подбрани внимателно и по каталог, спрямо стената и тежестта на бойлера ви. Не подценявайте неговата тежест и обем.

 Бойлера трябва да е закрепен здраво, да не мърда и да няма вибрации. Може да се направи монтаж на бойлер на тухлена стена или таван. Сложен случаи е монтаж на бойлер върху гипсокартон, поради необходимостта от преработка на конструкцията.

 За да монтирате правилно бойлера – то трябва да бъде нивелиран прецизно. Мястото под бойлера трябва да е изчислено правилно с цел да има място за монтаж на спирателните кранове и меки връзки, както и да има място за евентуална поддръжка и профилактика на електрическата част.

Връзване на бойлер вода

 Вторият момент при монтажа на бойлер е, че трябва да обърнете внимание на студената и топлата вода от бойлера и от стената. Изводите за водата трябва да отговарят, топла от стена с топла от бойлер и студена от тръбопровод към студена на бойлер.

 Свързването на водата е важно. Не бързайте да свързвате водата към бойлера, ако не сте сигурни, коя тръба за кой извод е.  При объркване на изводите водосъдържателя на бойлера няма да се напълни до горе, ще има пари и има опасност от експлозия. Отделно от това възвратният клапан на бойлера ще се повреди.

 Във всички случаи бъдете сигурни по този проблем, защото ако няма монтиран клапан или е повреден експлоатацията на бойлера се превръща в опасно начинание.

Свързване на бойлер към ел мрежа

 След като сте монтирали бойлера за стената и е свързан към водопровода, следва свързване към електрическата мрежа. Свързването към електричеството не е лесна задача,  а и е много отговорна. Преди да се свържат кабелите към бойлера внимателно разгледайте и проучете електрическата схема на свързване на бойлера ви.

 Вижте с какво сечение на кабела се захранва, как се занулява или заземява, къде е мястото на фазата и къде е мястото на нулата. След като разчетете схемата на свързване на бойлера, проверете захранващият кабел с уред (фазомер и мултимер). Трябва да сте наясно с  посоката на тока. Никога не разчитайте на цветовете на проводника, а винаги проверете с уреда, кое от жилата е фаза, кое нула и кое заземителен контур.) Проверете и не бързайте.

 Съществуват електрически трифазни бойлери. За да работят е необходим трифазен ток.

Финални съвети при монтиране на бойлер

 Последно – проверете предварително дали бойлера е закрепен правилно, дали водните връзки са здрави и дали електрическото свързване е правилно. Правилният монтаж на бойлера определя и безпроблемната работа и дългосрочна експлоатация на бойлера.

 Поради тази причина никога не запълвайте с монтажна пяна отворите за куките на бойлера, никога не свързвайте водата без да сте сигурни в коя мека връзка за кои извод е и не на последно място, никога не свързвайте електрическият бойлер към напрежението, без да сте го обезопасили. Друго важно в монтажа на бойлера е задължителното монтиране на възвратен клапан на входа на студената вода.

 Разбира се как точно се монтира бойлер зависи от конкретната конструкция на стената и самият бойлер, но гореописаното е изложение на почти всички възможни технологични затруднения при един такъв монтаж на бойлер, независимо от цената на монтажа на бойлер.

 За нашите редовни клиенти предлагаме бойлери с безплатен монтаж и ниски цени за ремонт на бойлери.

 И накрая – ако не сте сигурни в монтажа, не предприемайте такъв. Потърсете ни за ремонт и монтаж на бойлери, за да сте сигурни в качеството на извършената услуга. Неправилният монтаж на бойлери е опасен!

Записване на часове за монтаж на бойлери.

Бойлери ниски цени

 Сервиз за ремонт на бойлери Greenherbs организира промоции за доставка и монтаж на бойлери на определен период от време.  Предлагаме качествени бойлери ниски цени, както и ниски цени за монтаж. […]

Read More
Ремонт и монтаж на бойлери

Експлоатацията на електрическият бойлер е елементарна. Включва се в електрическото захранване и топли вода! Единственото, което трябва да правите е да го изключвате когато ви няма, за по-дълъг период от […]

Read More
Цени за монтаж на бойлер

Цени за монтаж на бойлер с 60 месеца гаранция от сервиз за бойлери София.  Доставката е безплатна за София. Цени за монтаж  на бойлер от 80 литра за София и […]

Read More
Цени за ремонт на бойлери

Цени за ремонт на бойлери не са фиксирани и варират, тъй като зависят от вида и марката на бойлера, начина на монтаж, типа на частите за смяна, мощността на резервните части, […]

Read More
Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически […]

Read More