Tel: +359882 285 230
Email: office@gamaterm.com
Сервиз за бойлеримонтаж на бойлериРемонт на бойлери

Сервиз за бойлери

Професионален сервиз за ремонт на бойлери в София отремонтира бойлери на място.

Read More

монтаж на бойлери

Профилактиката от оторизирани сервизи за ремонт и монтаж на бойлери.

Read More

Ремонт на бойлери

Извършваме професионален ремонт на електрически бойлери и газови бойлери.

Read More

Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически бойлери) и се разполагат прави – бойлери за вертикален монтаж, както и легнали – бойлери за хоризонтален монтаж. Устройство на електрически бойлер?

 Напоследък има така наречените мултипозиционни бойлери за мултипозиционен монтаж с модерен правоъгълен дизайн. Част от съвременните модели бойлери се управляват с дистанционно или със сензорно управление. Ще разгледаме устройство на електрически бойлер.

Устройство на електрически бойлер

 Всеки електрически обемен бойлер се състои от тяло външно или още кожух с топлоизолация, водосъдържател и електрическа част ( термозащита, терморегулатор, нагревател, електрически бойлерен ключ, фланец и електрически кабели).

 Във водосъдържателя има две тръби: една къса за студната вода монтирана в дъното на бойлера и една дълга монтирана в горният край за топлата вода. Във водосдържателя се намира също нагревателя на бойлера и анодната защита ( освен при бойлери със сух керамичен нагревател).

 Електрическата част е отговорна за нормалното функциониране на бойлера. Безопасната работа се гарантира от няколко елемента и защити. Когато включите електрическият бойлер тока преминава през термозащита. От термозащитата преминава през терморегулатор и продължава през ключ към нагревателя.

 Когато бойлера загрее до около 60 градуса терморегулатора трябва да изключи веригата и да прекъсне захранването. Ако това не се случи следва термозащитата, която на 72 градуса прекъсва захранването към бойлера. За да се подсигури безопасност се монтира възвратен клапан.

 Възвратният клапан има две предназначения, като по-важното е да изпусне налягането, ако не сработят терморегулатора и термозащитата.

 За да бъдат още по-сигурни в безопасността на бойлера повечето производители изработват гърнетата на бойлерите като оставят леко отворен ръб на мястото на фланеца. При така отворени навън ръбове на водосъдържателя евентуален проблем с изброените по-горе защити електрически и механични бойлера продължава да нагрява, да разширява водата и налягането ще изхвърли фланеца навън.

 Електрическите проточни бойлери имат подобно устройство. При тях също има нагревател,  термозащита и дебитомер на водата. Дебитомера на водата играе роля на терморегулатор. Предимството на проточните бойлери е моментното загряване и неограниченото количество вода.

Сервиз за бойлери София. Ремонт на бойлери . 

Продажба и монтаж на електрически бойлери с безплатна доставка.

Бойлери ниски цени

 Сервиз за ремонт на бойлери Greenherbs организира промоции за доставка и монтаж на бойлери на определен период от време.  Предлагаме качествени бойлери ниски цени, както и ниски цени за монтаж. […]

Read More
Ремонт и монтаж на бойлери

Експлоатацията на електрическият бойлер е елементарна. Включва се в електрическото захранване и топли вода! Единственото, което трябва да правите е да го изключвате когато ви няма, за по-дълъг период от […]

Read More
Цени за монтаж на бойлер

Цени за монтаж на бойлер с 60 месеца гаранция от сервиз за бойлери София.  Доставката е безплатна за София. Цени за монтаж  на бойлер от 80 литра за София и […]

Read More
Цени за ремонт на бойлери

Цени за ремонт на бойлери не са фиксирани и варират, тъй като зависят от вида и марката на бойлера, начина на монтаж, типа на частите за смяна, мощността на резервните части, […]

Read More
Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически […]

Read More