Tel: +359882 285 230
Email: office@gamaterm.com
Сервиз за бойлеримонтаж на бойлериРемонт на бойлери

Сервиз за бойлери

Професионален сервиз за ремонт на бойлери в София отремонтира бойлери на място.

Read More

монтаж на бойлери

Профилактиката от оторизирани сервизи за ремонт и монтаж на бойлери.

Read More

Ремонт на бойлери

Извършваме професионален ремонт на електрически бойлери и газови бойлери.

Read More

Монтаж на бойлер София

 Много фирми за услуги и онлайн магазин предлагат електрически обемни и проточни бойлери с експресна доставка до вратата, както и бойлери с безплатен монтаж или монтаж с отстъпка от цената. Офертите са примамливи и звучат добре.

 Напоследък дори и някои хипер маркетите предлагат монтаж на бойлери, след като сте закупили бойлер от тях. Всичко това улеснява клиента и прави монтажа на бойлера по-бърз. Ремонт и монтаж на бойлери в София от професионален сервиз.

Ние предлагаме доставка и монтаж на бойлер София

Електрическите бойлери често са по-евтини от инсталирането на котел на газ и могат да бъдат много по-ефективен начин за отопление на по-малки жилища или имоти извън газовата мрежа.

Тъй като електрическите бойлери не произвеждат отпадъчни газове, какъвто е случаят с газовите, няма нужда от димоотвод или кондензатна тръба, което прави инсталирането на електрически бойлер по-евтино, по-бързо и много по-гъвкаво.

Електрическите бойлери са чудесна алтернатива за домове, които не са свързани към газовата мрежа. Количеството топла вода, което могат да произвеждат, често е ограничено, което ги прави по-подходящи за по-малки жилища и апартаменти и неподходящи за по-големи имоти.

Монтаж на електрически бойлер по домовете

Бойлера е обемен, тежък и опасен освен със своята тежест(за обемните бойлери) така и с това, че е електрически уред работещ с напрежение от 220 или 380 V и то във влажна среда в по-голяма част от случаите. Тук трябва да отбележим, че обемният бойлер работи под налягане! Затова не доверявайте монтажа на бойлера на случайни техници и неоторозирани сервизи без да проверите сами ситуацията.

 Имайте предвид, че монтажа на бойлер от оторизирано лице (сервиз) е едно от задължителните условията за гаранцията на уреда, както и гаранция за надеждната и безаварийна експлоатация на бойлера. За да важи гаранцията на уреда трябва да бъде монтиран по абсолютно всички изисквания на производителя.

Монтаж на бойлер София, съвети, препоръки и видео

монтаж на бойлер София

За монтажа на бойлера първо трябва да изберете мястото му и то да се съобразите с изводите за вода и електрическото захранване, ако ги имате, а ако нямате такива, то евентуално да се прецени от къде ще преминат, за да стигнат до бойлера. Мястото трябва да е съобразено и с разположението в помещението, за да не пречи. Неприятно е да се удряте в него както и да може да използвате помещението и след монтажа на бойлера.

 Друг важен елемент при избора на мястото за монтаж на бойлера в баня и мокри помещения да не е до течаща струя вода. Ако се монтира в банята бойлера трябва да е на поне 150 см от струята на душ батерията.

 Огледайте стената и проверете материала, от които е изградена. Това е много важно, за да сте наясно ще издържи ли тежестта на бойлера пълен с вода. В много случаи се прави монтаж на бойлер на тухлена стена. От вида на материала става ясно и какви крепежни материали ще се използват. При невъзможност да се монтира бойлера на стената се прибягва до изработка и монтаж на планки за монтаж на бойлер на таван.

Монтаж на бойлер на стена и таван

 Ако приемем, че сме избрали мястото на бойлера то преминаваме към оразмеряване и разпробиване на отворите за крепежните елементи. Монтажа може да се раздели на :

монтаж на бойлера към стената или тавана

-подвързване на водопровода (монтаж на кранчета и меки връзки)

-подвързване на електрическото захранване на бойлера

Какво е необходимо за монтаж на бойлер София

За да успеете с монтажа трябва да имате и необходимите материали и инструменти за пробиване и затягане. Това са:

-перфоратор

-свредло за бетон и камък

-удължител електрически

-метър или рулетка

-френски раздвижен ключ

-тръбен ключ

-отвертки

-клещи

-фазомер

-мултимер

-калчища

-тефлонова лента

-куки

-дюбели или анкери

-меки връзки

-спирателни кранове

-парче кабел

-възвратен кабел

-инструкция за монтаж и експлоатация

 Ако бойлера се намира над мивки, тоалетна чиния или вана, не рискувайте да го монтирате сами. Свързването на бойлера към водопровода и електроинсталацията трябва да се направи задължително от професионални и оторизирани водопроводчици и електротехници, за да важи гаранцията и да сте сигурни в безопасността на монтажа.

Тук сме ви събрали ВИДЕОКЛИПОВЕ как се монтира бойлер:

https://www.youtube.com/watch?v=dd6WbPMb8-s

Сервиза за бойлери предлага още доставка и монтаж на бойлери Теси, Елдом, Дипломат и Атлантик.

Бойлери ниски цени

 Сервиз за ремонт на бойлери Greenherbs организира промоции за доставка и монтаж на бойлери на определен период от време.  Предлагаме качествени бойлери ниски цени, както и ниски цени за монтаж. […]

Read More
Ремонт и монтаж на бойлери

Експлоатацията на електрическият бойлер е елементарна. Включва се в електрическото захранване и топли вода! Единственото, което трябва да правите е да го изключвате когато ви няма, за по-дълъг период от […]

Read More
Цени за монтаж на бойлер

Цени за монтаж на бойлер с 60 месеца гаранция от сервиз за бойлери София.  Доставката е безплатна за София. Цени за монтаж  на бойлер от 80 литра за София и […]

Read More
Цени за ремонт на бойлери

Цени за ремонт на бойлери не са фиксирани и варират, тъй като зависят от вида и марката на бойлера, начина на монтаж, типа на частите за смяна, мощността на резервните части, […]

Read More
Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически […]

Read More