Tel: +359882 285 230
Email: office@gamaterm.com
Сервиз за бойлеримонтаж на бойлериРемонт на бойлери

Сервиз за бойлери

Професионален сервиз за ремонт на бойлери в София отремонтира бойлери на място.

Read More

монтаж на бойлери

Профилактиката от оторизирани сервизи за ремонт и монтаж на бойлери.

Read More

Ремонт на бойлери

Извършваме професионален ремонт на електрически бойлери и газови бойлери.

Read More

Как да източа бойлера

как да източа бойлераИзточването на водата от бойлера се извършва през входящата тръба за студена вода. Бойлерите са хоризонтални и вертикални, като хоризонталните бойлери са с тръби отдолу и тръби отстрани. Всички бойлери, които са с тръби отдолу, без значение хоризонтални или вертикални се източват лесно и до край. При хоризонталните бойлери  с тръби от дясно или ляво вече има проблем,, там почти половината вода остава във водосъдържателя. Изключение в това отношение са бойлерите на Светлю Шишков, където тръбата на студената вода е в най-ниска точка на водосъдържателя, това спомага източването на бойлера почти до дъно.  Как да източа бойлера?

Как да източа бойлера? Последователност на работа

 За целта първо се спира водоподаването към бойлера, отваряте леко кран на мивка, която се захранва от бойлера. Това е необходимо, за да се освободи налягането, в противен случай ще се изпръскате при развиването на възвратния клапан. Отвивате тръбата или съответно меката връзка на студената вода, развивате възвратният клапан.

 За да тръгне водата да изтича трябва да се освободи и другата тръба. Т.е. трябва да се развие и тръбата на топлата вода, за да навлиза въздух във водосъдържателя на бойлера.

 При източване на хоризонтален бойлер с тръби от ляво или тръби от дясно трябва да знаете, че водата в бойлера не изтича до край. В бойлера остава вода до нивото на тръбата, което от своя страна ще рече че почти 1/3 от водосъдържателя на бойлера е пълен с вода. Остатъка от тази вода се източва с маркуче или шлауха през тръбата на студената вода или бойлера се сваля от двама души.

 Ние източваме водата от бойлера посредством маркуч, като така я отвеждаме до мивка, до тоалетна или директно в сифона, за да не мокрим повърхностите в помещението.

 При източване на бойлера задължително трябва да е спряно и електрическото захранване, а също и топлата вода да бъде предварително източена от смесителите, за да не ви пари при работа.

Как се пълни бойлер?

 Да разгледаме случай при нов монтаж на бойлер как се пълни бойлер? Пълненето на водата в бойлера се извършва по обратен ред. При пълнене на бойлера с вода извършете стъпките обратно, като накрая задължително се прави обезвъздушаване на бойлера (водосъдържателя на бойлера).

 Нашият сервиз извършва монтаж на бойлери и ремонт на бойлери, различни марки и модели. Извършваме смяна на нагревател на бойлер, възвратен клапан за бойлер, смяна на термостат, смяна на термозащита.

 ТУК може да видите видео за монтаж, демонтаж и ремонт на бойлери. Тези клипове ще са ви полезни за практическото източване на бойлера.

Как да източа бойлера – видео

Желаем ви приятна и ефективна работа!

 Ако все пак не успеете сами или предпочитате източването на бойлера да бъде извършено от специалист, може да се свържете с нас. С удоволствие ще откликнем и ще ви помогнем.

Бойлери ниски цени

 Сервиз за ремонт на бойлери Greenherbs организира промоции за доставка и монтаж на бойлери на определен период от време.  Предлагаме качествени бойлери ниски цени, както и ниски цени за монтаж. […]

Read More
Ремонт и монтаж на бойлери

Експлоатацията на електрическият бойлер е елементарна. Включва се в електрическото захранване и топли вода! Единственото, което трябва да правите е да го изключвате когато ви няма, за по-дълъг период от […]

Read More
Цени за монтаж на бойлер

Цени за монтаж на бойлер с 60 месеца гаранция от сервиз за бойлери София.  Доставката е безплатна за София. Цени за монтаж  на бойлер от 80 литра за София и […]

Read More
Цени за ремонт на бойлери

Цени за ремонт на бойлери не са фиксирани и варират, тъй като зависят от вида и марката на бойлера, начина на монтаж, типа на частите за смяна, мощността на резервните части, […]

Read More
Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически […]

Read More