Tel: +359882 285 230
Email: office@gamaterm.com
Сервиз за бойлеримонтаж на бойлериРемонт на бойлери

Сервиз за бойлери

Професионален сервиз за ремонт на бойлери в София отремонтира бойлери на място.

Read More

монтаж на бойлери

Профилактиката от оторизирани сервизи за ремонт и монтаж на бойлери.

Read More

Ремонт на бойлери

Извършваме професионален ремонт на електрически бойлери и газови бойлери.

Read More

Избор на електрически бойлер

 Как да избера бойлер?

избор на електрически бойлерИзбор на електрически бойлер (обемен или проточен електрически бойлер), за клиента винаги е бил труден. С развитието на технологиите и богатият избор на бойлери от различни търговски марки и модели прави избора на клиента още по-труден и хаотичен. Най-често клиентите избират бойлер по марка или по дизайн.

 За бойлерите е изписано много и може да намерите най-различна информация от полезна до ненужна и дори объркваща. Как да направя правилен избор на електрически бойлер?

 При избора на нов бойлер имате два варианта. Да изберете електрическият си нов бойлер сам или да ползвате услугите на специалист в областта на монтажа и ремонта на електрически бойлери. Ако все пак решите да избирате бойлера си сами трябва първо и основно да решите какъв бойлер ви трябва. Препоръчваме да не избирате бойлер чрез продавач консултант, причините са разбираеми.

Избор на електрически бойлер

 Проточен или обемен, с каква мощност да бъде, какъв дебит да има, за каква вода е предвиден, какви габарити има? А също и имате ли възможност за електрическо захранване с определена мощност, която изисква бойлера.

 Решението за вида бойлер се взема според нуждите от топла вода и от пространството, с което разполагаме. Ако се спрем на проточните бойлери трябва да вземем някои основни размери и отстояния в нашата баня или помещението, където ще бъде монтиран бойлера.

 Първо и най-важно е с какъв кабел захранваме бойлера и имаме ли необходимата електрическа мощност предвидена при изграждането на ел. инсталацията?

Сечението на кабела и ампеража на предпазителя на токовият кръг на бойлера ще окаже влияние при избора на мощността на бойлера, както и дали ще е монофазен или трифазен.

Какъв бойлер да си купя?

Проточни бойлери – предимства и недостатъци

 Проточните електрически бойлери имат много предимства и много недостатъци. Основното им предимство е мигновеното затопляне на водата, без изчакване. Те се отличават и с това че водата им не свършва – колкото продължително държите крана отворен, толкова топла вода ще тече. Тези две предимства карат клиентите бързо да се ориентират към проточен бойлер, но когато се запознаят с недостатъците на електрическият проточен бойлер бързо се отказват.

 Първият недостатък е изключително високата цена! Втори недостатък е двойно по-малка гаранция само 2 или 3 години и трети основен недостатък е високото потребление на електроенергия.

Част от клиентите, също така се притесняват от факта, че докато се къпят бойлерът им ще е под напрежение. Мощните проточни електрически бойлери са с цени над 550 лева до … лв.

 Напоследък навлязоха на пазара проточни бойлери със слушалка и по малка мощност. Такива модели предлагат Теси, Дипломат, Елдом и други български производители, като цените на проточен бойлер за баня със слушалка е около … лева. Проточният бойлер за баня, със слушалка е с малък дебит и не загрява водата достатъчно, такива бойлери са с мощност на нагревателя от 4,4 до 8,8 kW, консумирана електрическа мощност.

 Проточният бойлер може да се монтира и използва за мивка, за баня. Той може да захранва цялата водопроводна инсталация с топла вода в зависимост от мощността си!

Обемни електрически бойлери – предимства и недостатъци

 Разгледахме проточните електрически бойлери и сега преминаваме към обемните електрически бойлери. Обемните електрически бойлери са много по разнообразни като модификации и видове от проточните бойлери.

 Обемните електрически бойлери започват от 5 литра и стигат до 300 литра. Като по-големите обеми се водят буферни съдове за промишлени цели.

 Обемните бойлери могат да се монтират на стена, на таван или на пода. Монтажа на стена и на таван може да бъде хоризонтален или вертикален в зависимост от мястото, с което разполагаме. Обемните бойлери са с основен недостатък бавното загряване на водата и големият обем, който заемат в помещението.

 Предимството им е двойно по-ниската цена и по-евтиното подгряване на водата за едно и също количество.

Друг недостатък е ограниченото количество вода, като при изчерпването им трябва да се изчака повторно загряване. Избора на обема и времето на загряване, които от своя страна се определя от мощността на бойлера се определят от нужното количество топла вода.

 Друго предимство при обемните бойлери е голямо разнообразие от мощности и обем. А също и материала на изработка, начин на монтаж, както и двойно по-дългата гаранция на бойлера.

 След като сте наясно с горните факти, трябва да решите кои от двата основни вида електрически бойлери ще закупите и монтирате в дома си. Разбира се при ограничена мощност на електрическото захранване към жилището отпада избора между двата вида. Остава да си изберете добър обемен бойлер.

 При условие, че все още се колебаете, потърсете помощ от специализиран сервиз, за консултация и съвет. Нашата препоръка е да вземате бойлер препоръчан от специалист. Всеки професионален сервиз знае какво да ви препоръча, така че да е оптималният избор за вас. Направете избор на електрически бойлер след консултация със специалист.

Бойлери ниски цени

 Сервиз за ремонт на бойлери Greenherbs организира промоции за доставка и монтаж на бойлери на определен период от време.  Предлагаме качествени бойлери ниски цени, както и ниски цени за монтаж. […]

Read More
Ремонт и монтаж на бойлери

Експлоатацията на електрическият бойлер е елементарна. Включва се в електрическото захранване и топли вода! Единственото, което трябва да правите е да го изключвате когато ви няма, за по-дълъг период от […]

Read More
Цени за монтаж на бойлер

Цени за монтаж на бойлер с 60 месеца гаранция от сервиз за бойлери София.  Доставката е безплатна за София. Цени за монтаж  на бойлер от 80 литра за София и […]

Read More
Цени за ремонт на бойлери

Цени за ремонт на бойлери не са фиксирани и варират, тъй като зависят от вида и марката на бойлера, начина на монтаж, типа на частите за смяна, мощността на резервните части, […]

Read More
Устройство на електрически бойлер

 Обемните бойлери са електрически уреди служещи за загряване и поддържане на топла вода необходима в домакинството. Бойлерите в по-голям процент от моделите и видовете са с цилиндрична форма(при обемните електрически […]

Read More